Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi

WEB https://vanahmedihanianadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : AKKÖPRÜ MAH. 6026. SK. AHMEDI HANI ANADOLU LISESI SİTESİ AHMEDİ HANİ ANADOLU LİSESİ BLOK NO 16 TUŞBA / VAN
VİZYON : Bilimsel gelişmeleri ve teknolojiyi takip edip kullanabilen, Çağının gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip Kendisiyle ve çevresiyle barışık, İlişkilerinde saygı ve dürüstlüğe önem veren İletişimi güçlü Araştıran, üreten, sorgulayan, Anadilini ve birden fazla yabancı dili etkili ve doğru konuşabilen Sorunları fark edip çözümler üretebilen, Estetik duygusu gelişmiş; sanata ve sanatçıya değer veren, bilimsel ve Sportif faaliyetlerde başarılı Liderlik vasıfları taşıyarak geleceğin Türkiye sinde söz sahibi olan gençleri hayata ve yüksek öğrenime hazırlamaktır.
MİSYON : Türkiye Milli Eğitiminin genel ve özel amaçlarına uygun, milli ve manevi değerlerine bağlı, çağımızın teknolojisinden faydalanabilen, bilimsel demokratik ve çağdaş düşünen, insan haklarına saygılı, yapıcı, üretici eğitim öğretime önem veren insanlar yetiştirmek için varız.
BAŞARILAR : Tekvando (Kız Bireysel) İL 2., Floor Curling (Kız) İL 3. Floor Curling (Karma) İL 1., Floor Curling (Erkek) İL 1. Oryantiring (Erkek) İL 2., Oryantiring (Erkek) İL 1., Oryantiring (Erkek) İL 3., Oryantiring (Erkek Bireysel) İL 1. Oryantiring (Erkek Bireysel ) İL 2., Dart (Kızlar ) İL 2.

Öğretim Şekli :Tekli
Yabancı Dil : ingilizce
Servis : Beşyol minibüs ve otobüs durağından yürüyerek yaklaşık 1 km mesafede.
Ulaşım : Otobüs ve Minibüs Durağına yaklaşık 1 km Uzaklıkta yürüyerek.
Yerleşim Yeri : Akköprü Mh. Seyitoğlu sk. No37 Tuşba/VAN
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine uzaklık yaklaşık 1 km kadardır.
Kontenjan Bilgileri : 136
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 85
Okulun Sınav Başarı Durumu : İyi
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : % 15
Sportif Etkinlikler : Tekvando (Kız Bireysel) İL 2., Floor Curling (Kız) İL 3. Floor Curling (Karma) İL 1., Floor Curling (Erkek) İL 1. Oryantiring (Erkek) İL 2., Oryantiring (Erkek) İL 1., Oryantiring (Erkek) İL 3., Oryantiring (Erkek Bireysel) İL 1. Oryantiring (Erkek Bireysel ) İL 2., Dart (Kızlar ) İL 2.
Bilimsel Etkinlikler : 2020 Tübitak 2204 A 116 proje ile katılım, E-twining projeleri
Proje Çalışmaları : 2020 Tubitak 2204 116 Proje başvurusu
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : ÇALIŞILIYOR